• FUNDACJA ADIUTUM
  • Oferta
  • Kontakt

Fundacja Adiutum

Świadczymy indywidualną i kompleksową pomoc prawną zarówno w dochodzeniu odszkodowań jak również wszystkich czynnościach procesowych i poza procesowych wymagających wiedzy prawniczej.

W skład naszego zespołu wchodzą absolwenci prawa oraz osoby mające wieloletnią praktykę w pracy w kancelarii. Współpracujemy również z lekarzami i innymi specjalistami, jeżeli wymaga tego prowadzone postępowanie. Dzięki temu jesteśmy w stanie efektywnie   i skutecznie reprezentować Państwa interesy.

Prawnik pierwszego kontaktu to MY.

Zapraszamy do współpracy.

Image

Świadczymy usługi w zakresie doradztwa prawnego we wszystkich dziedzinach prawa, czyli między innymi:

• udzielamy informacji i wyjaśnień w zakresie stosowania prawa,
  • prowadzimy konsultacje,
  • sporządzamy pisma procesowe,
  • sporządzamy wszelkiego rodzaju umowy i  inne dokumenty prawne,
  • pomagamy w zakładaniu działalności gospodarczej, spółek prawa handlowego, stowarzyszeń i fundacji,
  • przygotowujemy niezbędne dokumenty do Krajowego Rejestru Sądowego,
  • pomagamy cudzoziemcom w wypełnianiu dokumentow na pobyt staly bądź czasowy.

Dochodzimy również odszkodowań, zadośćuczynienia i renty dla osób poszkodowanych:

• w wypadkach przy pracy,
  • w wypadkach komunikacyjnych,
  • bliskich osób zmarłych w wypadkach,
  • na skutek błędów medycznych,
  • na skutek kradzieży, zalania, pożaru, zniszczenia,
  • z tytułu odwołania lub opóźnienia lotu.

Większość spraw z naszą pomocą mogą Państwo prowadzić sami bez konieczności angażowania adwokata czy radcy prawnego. Niewątpliwie pozwoli to Państwu zaoszczędzić sporo pieniędzy.

Stawiamy na rzetelną wiedzę i doświadczenie, co gwarantuje pomyślne rozwiązywanie spraw naszych klientów.

OBSZAR DZIAŁANIA

Działamy głównie na terenie Szczecina i okolic, ale w dobie dzisiejszej komputeryzacji jesteśmy w stanie pomagać osobom z całego kraju. Możemy pracować na dokumentach w formie elektronicznej. Jeżeli nie mogą Państwo przyjechać do nas chętnie przyjedziemy do Państwa i ocenimy na miejscu  co  w  danej  sprawie  można  i przede wszystkim należy zrobić.